Cəmiyyətin gələcək tərəqqisi bir çox cəhətdən indi gənclərimizə nəyi və necə öyrətməyimizdən asılı olacaqdır...
Heydər Əliyev

Karamel deserti

Tərkibi (4 pay üçün):

krem:
2-3% yağlılıqlı süd
1 x.q. şəkər tozu
1 x.q. vanilli şəkər
1 yumurta
2 yumurta sarısı

karamel:
100 q şəkər tozu
100 ml su
Karamel deserti
Hazırlanma qaydası:

Əvvəlcə karameli hazırlayın. Bunun üçün tayqulpa şəkər tozu töküb orta itilikdə ocağın üstünə qoyun. Şəkər tozu karamel halına gələnədək saxlayın. Amma çox bişirməyin, desertə acı dad verə bilər.

Karamelizə edilmiş şəkərə ehtiyatla qaynar su əlavə edin, qaynara düşəndən sonra orta itilikdə odda qatı şərbət halınadək bişirin.

Ocaqdan götürün.

Krem hazırlamaq üçün südü qızdırın. 1 yumurta və 2 yumurta sarısını şəkər tozu və vanilli şəkərlə qarışdırın (çalmayın, sadəcə, qarışdırın).

Dayanmadan qarışdıra-qarışdıra buraya nazik axınla qaynar südü əlavə edin.

Formaları (təxminən 250 ml-lik) kərə yağı ilə yağlayın. Dibinə karamel, üstünə isə yumurta-süd qarışığını əlavə edin. Sonra formaları dərin siniyə qoyun. Həmin sininin içinə formaların yarısına çatacaq qədər qaynar su tökün.

Sinini 150 dərəcə qızdırılmış sobada 45 dəqiqə saxlayın.

Hazır deserti sobadan çıxarıb otaq temperaturunadək soyudun. Sonra soyuducuda bir neçə saat saxlayın.

Süfrəyə verməzdən əvvəl iti bıçağın ucu ilə formanın kənarlarından ayırın, sonra boşqaba tərs çevirin.

Nuş olsun!
0
Hörmətli ziyarətçi! Siz saytı qonaq qismində ziyarət edirsiniz. Saytın bütün imkanlarından istifadə edə bilməyiniz üçün qeydiyyatdan keçməyinizi tövsiyyə edirik.
Şərh əlavə et
Adınız: *
E-mail ünvanınız: *
Qalın Maili Alt cizgi Üst cizgi | Solda Mərkəzdə Sağda | Gülməcə əlavə et Keçid linki əlavə etQorunmuş keçid linki əlavə et Выбор цвета | Gizli mətn Sitat gətir Seçilmiş yazıları kiril əlifbasına çevir Вставка спойлера
Təhlükəsizlik kodu:Kodu yenilə
Kodu daxil edin: