Cəmiyyətin gələcək tərəqqisi bir çox cəhətdən indi gənclərimizə nəyi və necə öyrətməyimizdən asılı olacaqdır...
Heydər Əliyev

Yemək qoxusuna qarşı

Qızartma yeməklər zamanı yağ qoxusunun təmizlənməsi üçün bir qaba sirkəli su tökərək 10 dəqiqə qaynadın.
Kiçik bir qazan suya bir neçə dəfnə yarpağını atıb qaynadın və ağzıaçıq bir şəkildə soyumasını gözləyin. Bu, mətbəxdəki qoxunun aradan qaldırılmasına effektiv təsir göstərəcəkdir.
Əgər yemək yanmışsa və mətbəxdən yanıq qoxusu gəlirsə, tavaya bir paket vanil töküb, vam odda qovura bilərsiniz. Bu, yanıq qoxusunu aradan qaldırar və ətrafa vanil ətri saçar.
Vam odda kiçik bir tavada şəkərə bir çimdik darçın əlavə edərək qovursanız, yemək qoxularından azad ola bilərsiniz.
Qaynar suyun içərisinə bir ədəd darçın çubuğu və yarım limon ataraq ağzıaçıq şəkildə dəmlənməsini gözləyin, qızarma və yağ qoxularını aradan qaldıracaqdır.
Yemək bişirərkən qaz sobasının yanında ətirli şam yandırmaq da yemək qoxusunun evə yayılmasının qarşısını alan vasitələrdəndir.

Müəllif: anacan.az (Səfurə Rüstəmova)
0
Hörmətli ziyarətçi! Siz saytı qonaq qismində ziyarət edirsiniz. Saytın bütün imkanlarından istifadə edə bilməyiniz üçün qeydiyyatdan keçməyinizi tövsiyyə edirik.
Şərh əlavə et
Adınız: *
E-mail ünvanınız: *
Qalın Maili Alt cizgi Üst cizgi | Solda Mərkəzdə Sağda | Gülməcə əlavə et Keçid linki əlavə etQorunmuş keçid linki əlavə et Выбор цвета | Gizli mətn Sitat gətir Seçilmiş yazıları kiril əlifbasına çevir Вставка спойлера
Təhlükəsizlik kodu:Kodu yenilə
Kodu daxil edin: